top of page
PCT_0Z8_4363_RobertWestera_LR.jpg

>

>

Meer info

Stichting PopCollegeTour

PopCollegeTour is een unieke samenwerking tussen zes Nederlandse conservatoria met een Pop-afdeling om hun geselecteerde bands de kans te geven zich live te presenteren op verschillende podia door heel Nederland. Elk conservatorium zal één act selecteren om deel te nemen aan de PopCollegeTour. Gedurende één week zullen de geselecteerde acts optreden in relevante poppodia in Tilburg, Rotterdam, Enschede, Haarlem, Amsterdam en Utrecht.

 

De PopCollegeTour is opgericht door Danny Sahupala, die als coördinator van de ArtEZ Popacademie in Enschede veel bands/acts voorbij heeft zien komen. Hij vond dat deze acts het verdienden om buiten hun eigen regio te spelen en zo bekendheid op te bouwen.Dit is gelukt bij acts als Miss Montreal, waar Danny een eerste single heeft geproduceerd (Just A Flirt). Maar er zijn nog talloze andere acts die dit podium ook verdienen.
Zo is de PopCollegeTour tot stand gekomen. Danny heeft bij andere coördinatoren van conservatoria met een popopleiding een voorstel gedaan voor het organiseren van een tour, waar acts zich nationaal kunnen presenteren, werkveld uit kunnen nodigen en veel speelervaring op konden doen. 

 

Elk van de 6 deelnemende popopleidingen selecteert één eigen act die meedoet aan de tour, waarin deze acts in één week langs 6 relevante poppodia trekken om te spelen in een festival setting. In 2022 was de eerste editie van de PopCollegeTour waar o.a. Lance Priester aan participeerde, die in 2023 de Mentos Grote Prijs van Nederland heeft gewonnen. Ook zijn er na de afgelopen edities acts geselecteerd voor Popronde 2023 en 2024 (Oh Whale, Yan Lâle, Jacob Drescher, Maartje en NORE).

In 2023 hebben Marc Hofstede en Danny Sahupala de productie gedaan met financiële steun van Music Rights on Tour. Hierdoor kon dit project een volgende stap maken door onder andere een vaste technische crew toe te voegen aan de tour, zodat de bands qua licht en geluid konden groeien tijdens de tour. 

 

Vanwege de potentie van dit project heeft Danny besloten om een stichting op te richten, zodat er meer fondsen zouden kunnen worden benaderd om de noodzakelijke groei van de productie te kunnen bekostigen. In het bestuur van deze stichting zetelen Menno Timmerman, voormalig A&R manager Warner Music en The Men-O, Will Maas, docent aan de Fontys Rockacademie, maar bovenal musicus (o.a. Ilse de Lange) en voorzitter van Ntb/Kunstenbond en Danny Sahupala, coördinator bandcultuur ArtEZ Popacademie en musicus/producer (o.a. Sister Sledge, Pointer Sisters en Shirma Rouse).

Stichting PopCollegeTour

Heuveloordstraat 19, 3741 WG Baarn

KVK: 93153635

IBAN: NL26TRIO0320868974

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
Quotes Coördinatoren

Davy de Wit
Hoofd ArtEZ Popacademie Enschede

“Het is voor studenten de ideale springplank om zich buiten de provinciale kaders via de belangrijkste podia te presenteren aan een nieuw publiek en creëert een win-win situatie voor zowel de studenten als de opleidingen en het werkveld.”

Arjan Muusz
Head of Pop Department
Conservatorium Haarlem

“De PopCollegeTour geeft de studenten de kans zich te laten zien in een mooie selectie relevante popzalen in NL en tegelijkertijd hun netwerk uit te bouwen met studentcollega’s van alle relevante HBO-Pop opleidingen en het beroepenveld van de verschillende regio’s. Dit is een buitengewone kans om de praktijk te verbinden met de opleiding. De leercurve van een volle week op tour met een vaste professionele crew en gelijkgestemde collega’s is een unieke aanvulling op het reguliere programma.”

Hans van den Hurk
Studieleider Rockacademie, Fontys University of Applied Sciences

“De PopCollegeTour is voor onze studenten een prachtige mogelijkheid om podiumervaring op te doen, om de studenten van de andere HBO popopleidingen te leren kennen, om te netwerken, elkaar te inspireren. Voor onze opleidingen staat het werken in- en met de popsector hoog op de agenda, en dit project is daar een heel goed voorbeeld van. Het is inspirerend, en vooral ook leuk! Voor het publiek en de popsector zelf is het een goede gelegenheid om de nog onbekende talenten al te kunnen zien. Dat een band van onze opleiding die aan de eerste editie PopCollegeTour deelnam het jaar erna de Grote Prijs van Nederland won is veelzeggend. Mooi dat al deze popopleidingen hierbij samenwerken.”

Hannie van Veldhoven
Studieleider Jazz & Pop HKU Utrechts Conservatorium

“We zijn vanuit HKU erg blij met de PopCollegeTour: wat een mooi project om studenten van onze verschillende HBO-opleidingen zo bij elkaar te brengen en ze gedurende een week een stijle leercurve te zien maken betreffende performance, audience engagement, tour-dynamiek, samenwerking, netwerkopbouw, werkveldverkenning. De uitstekende organisatie, het spelen in de zalen die er toe doen in Nederland, en met professionele crew om de studenten heen, werkt als een vliegwiel van inspiratie voor onze studenten. Daarnaast wordt met de tour een kwalitatieve verbinding tussen de randstad en de provincie gelegd. Pop College Tour is een geweldige kans voor de betrokken HBO-opleidingen om de studenten deze bijzondere praktijkervaring mee te geven. En tevens een mooie gelegenheid voor het overal in ruime mate aanwezige publiek om met nieuw talent van de toekomst kennis te maken.”

Wessel Coppes
Hoofd Codarts Pop Rotterdam

“De PopCollegeTour is belangrijk voor studenten van onze popafdeling. Het is een moment van ontmoeting en van herkenning. Tijdens deze tour ontmoeten onze studenten de studenten van andere popafdelingen in Nederland. Ze horen en zien waarmee hun collega studenten bezig zijn, wat ze maken, wat ze uitvoeren, hoe ze werken, waar zij voor staan! Het is een moment van kennis inwinnen en van kennis delen. Studenten leren van elkaar tijdens de popcollege tour, waarbij ze ook nog eens hun netwerk vergroten. Deze tour brengt de nieuwe Duncan Laurence, Froukje, Jet Rebel of Chef’s Special samen, oftewel; deze tour presenteert de nieuwe getalenteerde lichting Nederlandse popmusici.”

Bob Mali
Oud deelnemer PopCollegeTour

"De PopCollegeTour is echt een prachtig concept om acts een podium te bieden in verschillende steden binnen één week! Na een week touren met een vaste crew kan ik zeggen dat ik hier enorm veel ervaring uit heb gehaald en daar nog steeds positief op terugblik. Ook is deze tour het perfecte moment om werkveld uit te nodigen naar een van je shows door Nederland en jezelf in de kijker te spelen.

bottom of page